Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Ben jij een multipotentialite?

zOzest.

Ben jij een multipotentialite?

Een tijdje geleden keek ik, tijdens een poging om mijn zaterdagmiddag wat productiever te maken, onderstaande Ted Talk. Nu doe ik dat wel vaker, maar deze TED Talk was er één die me hielp mijzelf wat beter te begrijpen. Misschien dat deze jou hetzelfde brengt!

Al jaren doe ik veel, heel veel, verschillende dingen tegelijk. Niet in het kader van multitasking, daar ben ik echt niet goed in, maar veel verschillende dingen naast elkaar, gedurende de week.
Tijdens mijn studie Toegepaste Psychologie gaf ik dans- en fitnesslessen en startte ik een Yogadocentenopleiding. Daarnaast was ik mantelzorger. Mijn monkey mind maakte overuren! Gelukkig mediteer ik met enige regelmaat ;).
Nog steeds houd ik ervan om verschillende dingen uit te voeren. Een 40-urige werkweek, waarin ik continu hetzelfde zou doen, op dezelfde plek zou zitten, zou mij he-le-maal gek maken. Laat mij maar lekker op de fiets springen naar mijn yogales, daarna me storten op een gesprek met een coachee, waarna ik mijn schoenen uitschop om de dansles van die avond voor te bereiden.

Multipotentialite. Goed woord, vind je niet? Een persoon die niet gelukkig wordt van het nastreven van één carrière, maar iemand meerdere talenten heeft. Of in ieder geval graag verschillende dingen doet en zich daarin dusdanig verdiept dat hij of zij daarin succesvol wordt. Terwijl Emilie Wapnick hierover vertelt, vallen er bij mij heel wat kwartjes. Ik ben niet gek! Ik heb geen onrust in me! En ik ben niet alleen! Opeens bedenk ik me dat er meer mensen om mij heen een multipotentialite zouden kunnen zijn. Naast hun werk doen ze nog een extra opleiding (in een andere richting), kiezen ze voor extra hobby’s en beginnen ze hun eigen bedrijf naast hun baan in loondienst. Waarom zouden we ook allemaal 40 uur in de week voor dezelfde werkgever werken als dat ons niet gelukkig maakt? Misschien is ook voor jou een combinatie van bijvoorbeeld twee verschillende banen veel interessanter. Je zou hier zelfs beter door kunnen gaan presteren, omdat het één het ander bevordert. Zo houdt het geven van yogalessen mij geaard en rustig, wat mij helpt tijdens het houden van coachingsgesprekken. Het geven van trainingen rondom persoonlijke ontwikkeling inspireert mij. Daarnaast leer ik hierdoor net zoveel van de deelnemers als zij van de training. Maar bovenal: het maakt mij gelukkig!

Volgens Emilie beschikken multipotentialites over een aantal superkrachten (Yay!). Zo zouden multipotentialites goed zijn in het creëren van nieuwe dingen, leren zij snel(ler) en stappen zij gemakkelijker uit hun comfort zone, omdat ze al vaak nieuwe dingen hebben gedaan. Daarnaast passen zij zich gemakkelijk aan aan nieuwe situaties.

Herken jij je in alles wat er in de Ted Talk verteld wordt? Of wil je het wat zekerder weten? Ga dan naar de website van Emilie, en vul rechtsboven je naam in, zodat je de quiz kunt invullen. Ik ben erg benieuwd of ook jij een multipotentialite bent en hoe jij hiermee omgaat!

2 COMMENTS
 • Desiree Castelijn | Trendbubbles
  Beantwoorden

  Wat een leuke blogpost! Open en positief. Op 14 september was Dionne Hendriks bij mij te gast in de Trendbubbles podcast show. Waarom je interesses kunt combineren. Zo leuk geworden en heel herkenbaar ook voor mij. Dit is de link voor als je interesse hebt om hem te luisteren.
  http://trendbubbles.nl/053-waarom-je-interesses-kunt-combineren-dionne-hendriks-over-multipotentials/

 • 053 - Waarom je interesses kunt combineren | Dionne Hendriks over Multipotentials of Multipotentialites • Trendbubbles
  Beantwoorden

  […] Een blogpost Mechteld Keller voor zOzest. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. Meer...

Sluiten