Coaching

Holistische therapie

Je hebt het druk, soms voelt het alsof je wordt geleefd. Volgens je omgeving heb je alles wat je hartje zou begeren, maar toch zit je niet lekker in je vel. Misschien twijfel je over keuzes die je hebt gemaakt, zoals je studiekeuze. Wil je überhaupt wel aan het werk/blijven werken in het gebied waar je aanvankelijk voor hebt gekozen? Misschien wil je graag voor jezelf beginnen, maar durf je deze stap niet te nemen. Het kan zijn dat je moeite hebt met het levelen met de mensen om je heen. Het voelt alsof er veel van je verwacht wordt, maar kun je dit allemaal wel waarmaken? Verwacht je teveel van jezelf? Misschien heb je zo’n stemmetje wat je vaak verteld dat je het allemaal niet kunt. Dat je niet goed genoeg bent… Je bent altijd goed genoeg! Alles wat je nodig hebt om dat te bereiken wat je wilt, heb je al in je, holistische therapie kan je hierbij helpen.

zOzest kan je onder andere helpen op het gebied van

 • Angst
 • Stress, spanningen, vervelende gedachten
 • Vermoeidheid of burn-out
 • Positiviteit
 • Persoonlijke ontwikkeling, zelfbewustzijn
 • Zelfvertrouwen/zelfbeeld
 • Hoogsensitiviteit
 • Acceptatie en vergeving
 • Commitment om je leven fijner te maken

Je kunt denken aan de volgende onderwerpen

 • Heb kan ik de stap nemen om beter voor mezelf te gaan zorgen?
 • Heb ik de juiste beroeps- of studiekeuze gemaakt?
 • Ik wil minder bezig zijn met de verwachtingen van anderen. Meer mijn eigen leven gaan leiden
 • Ik zit niet lekker in mijn vel en wil hier graag verandering in zien
 • Ik denk dat ik hoogsensitief ben, hoe kan ik hiermee omgaan?
 • Hoe kan ik minder stress en meer balans in mijn leven ervaren?
 • Ik wil zaken graag wat positiever in gaan zien, hoe kan ik dit aanpakken?

Therapievormen en methodieken

De sessie zal vaak bestaan uit een combinatie van de verschillende therapievormen. Wat ik graag doe, is zorgen voor een precieze afstemming op jouw behoeften.

Life coaching

Door middel van diverse coachingsmethodieken gaan we diep in op jouw belevingswereld en kijken we op welke vlakken je verandering wenst. Deze vorm is vooral erg oplossingsgericht.

Hypnotherapie

Coming soon!

Acceptance and Commitment Therapy

Door middel van deze therapievorm kijken we onder andere naar jouw waarden, wie je wilt zijn als persoon en hoe je op de voor jouw beste manier je leven kunt gaan leiden. We richten ons onder andere op acceptatie van zaken die niet verandert kunnen worden, en het commitment om de dingen die je wel in de hand hebt aan te gaan en fijner te maken in je leven.

Positive Psychology

Het richten op positieve emoties is een erg belangrijk iets in het leven. Wanneer je bijvoorbeeld meer dankbaarheid, tevredenheid en vrolijkheid ervaart, is het een stuk makkelijker om negatieve emoties los te laten en meer in jezelf te gaan geloven.

Mindfulness

In zowel Acceptance and Commitment Therapy en Positive Psychology heeft Mindfulness een belangrijk aandeel. Indien nodig, zullen we oefeningen doen of krijg je oefeningen mee om thuis te doen, zodat je minder stress ervaart, beter met tegenslagen om kunt gaan en het piekeren los kunt laten.

Wandelcoaching

Alle bovenstaande kunnen we binnen doen, in de praktijk van zOzest, maar mocht het mooi weer zijn en jij daar behoefte aan hebben, dan kunnen we er altijd voor kiezen om naar buiten te gaan. Voor sommigen voelt het fijner om te wandelen tijdens het praten. Daarnaast kan de natuur een bijzondere spiegel zijn voor je gevoelens en gedachten.

Creatieve oefeningen

Soms is het lastig iets uit te leggen en wordt de emotie of de gedachte toegankelijker door er iets tastbaars van te maken. Indien dit bij je past, zullen we hiermee aan de slag gaan.

Visualisatieoefeningen

Om makkelijker bij bijvoorbeeld moeilijke ervaringen te komen, of oud zeer op te lossen, kunnen visualisatieoefeningen erg helpend zijn. Je kunt dit zien als een meditatie waarbij je je bepaalde situaties visualiseert.

Lichaamsgerichte oefeningen (vanuit dans, yoga en chakraleer)

Vanuit de brede achtergrond van zOzest worden de beste lichaamsgerichte oefeningen erbij gepakt om jou te helpen nog sneller je Zest terug te vinden.

Kennismaking/intake en sessies
Tijdens een korte kennismaking en intake bespreken we jouw wensen. Daarnaast kijken we of er een klik is, want dat is het belangrijkste aspect van prettige en veilige therapiesessies. We gaan al wat dieper in op dat waar jij tegenaan loopt, zodat ik in kan schatten hoe ik je het beste verder kan helpen.

Hierna zullen we de vervolgsessie(s) inplannen. Mijn doel is om jou zo snel en vooral duurzaam mogelijk verder te helpen. Momenteel komen cliënten voor gemiddeld 4 tot 8 sessies bij zOzest en vinden binnen die periode hun ZEST weer terug.

Indien je verzekerd bent voor alternatieve geneeswijzen, kun je wellicht (een deel van) de sessies vergoed krijgen. Kijk hier voor meer informatie.

Afronding en evaluatie
Tijdens de laatste sessie zullen we samen het traject afronden en kijken hoe jij de mooie ontwikkelingen voort kunt blijven zetten in je leven. 

 
 
 

Ben je benieuwd of holistische therapie iets voor jou is? Neem dan contact op.